BELGA/VAN ASSCHE

Haatberichten voor besmette chiromeisjes Kapelle-op-den-Bos: "Dit is totaal misplaatst"

Enkele chiromeisjes uit Kapelle-op-den-Bos worden hard aangepakt op sociale media. Negen meisjes raakten besmet met corona tijdens een leefweek van de jeugdbeweging. Zeven van hen zitten op school in het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos waardoor de hele derde graad in quarantaine moet. En dat is de schuld van de chiromeisjes, vinden sommigen.  "Met de vinger wijzen, is totaal misplaatst", reageert burgemeester Renaat Huysmans (N-VA).

In Kapelle-op-den-Bos moet de hele derde graad van het Sint-Theresiacollege in quarantaine. Zeven leerlingen van de school, die in de derde graad zitten, zijn besmet geraakt tijdens een leefweek van de chiromeisjes. Daar zouden de coronaregels niet strikt nageleefd zijn. 

Leefweek verboden

Voor de leefweek van de Aspiranten van de chiromeisjes was geen aanvraag ingediend, maar dat hoeft ook niet, bevestigt de burgemeester van Kapelle-op-den-Bos Renaat Huysmans (N-VA). "Ik vind het wel merkwaardig dat er door chiro nationaal leefweken werden georganiseerd in volle toename van het coronavirus", vertelt de burgemeester. "Want zo een leefweek brengt jonge mensen bij mekaar. Ze eten en slapen samen en ze doen activiteiten samen. Intussen zijn de leefweken wel verboden, maar voor Kapelle-op-den-Bos is het wel te laat nu natuurlijk."

We moeten ons nu niet verliezen in anderen de schuld geven 

De meisjes die besmet zijn, worden hard aangepakt op sociale media. Medeleerlingen geven hen de schuld van de quarantaine. "Ik vind dit echt niet kunnen", zegt burgemeester Huysmans die ook vraagt om daarmee op te houden. "Zij zijn in hun jeugdige onbezonnenheid onvoorzichtig geweest in het naleven van de regels. Maar ik denk niet dat we moeten wijzen naar anderen, we moeten proberen met z'n allen het virus te verslaan. Het gaat echt de slechte kant op, dus we moeten ons nu niet verliezen in anderen de schuld geven."

Meest gelezen