Hasselt en Nieuwerkerken krijgen bosgebied bij

Goed nieuws voor natuurliefhebbers, want in Hasselt en Nieuwerkerken komen er bossen bij. Goed voor de diversiteit van fauna en flora, en fijn voor wandelaars.

In Hasselt gaat het om een gebied in de Herkenrodebossen. De Herkenrodebossen (162 hectare) vormen een groot, maar versnipperd natuurgebied tussen de Hasseltse deelgemeenten Kermt, Stevoort en Spalbeek. 27 hectare landbouwgrond wordt daar nu omgezet in bos. Dat moet vooral dieren als de hazelmuis en de bosvleermuis helpen. Er wordt ook gehoopt dat met de aanleg van poelen en houtkanten, een soort als de boomkikker zijn weg vindt naar het gebied. En ook recreatief is er een voordeel, want het wandelnetwerk kan er uitgebreid worden. 

En ook in Wijer, deelgemeente van Nieuwerkerken, komt er bos bij rond het kasteel. Natuur en Bos heeft er een aaneensluitend stuk grond van bijna 50 hectare gekocht, dat nu gedeeltelijk bos en gedeeltelijk landbouwgebied is. Dat Wijerbos moet een boskern gaan vormen tussen de Herkenrodebossen en Nieuwenhoven. Het bos zal ook opengesteld worden voor wandelaars. 

Meest gelezen