Mechels café dicht na feestje dat niet coronaproof verliep

Burgemeester Vandersmissen van Mechelen heeft vandaag café De Zwaan aan de Slachthuislaan 48 uren gesloten na een feestje dat helemaal niet coronaproof verliep. De uitbater kreeg een proces-verbaal. De bezoekers worden nu geïdentificeerd en ook zij krijgen een boete.

Vandaag kreeg de lokale politie Mechelen-Willebroek meerdere meldingen van een feestje dit weekend in café De Zwaan aan de Slachthuislaan in Mechelen. Getuigen zeggen dat de geldende coronaregels er op geen enkel moment werden nageleefd, noch door de uitbater, noch door de tientallen bezoekers.  Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) heeft het café daarom bestuurlijk gesloten.

 

Asociaal en onverantwoord
Alexander Vandersmissen, burgemeester

 “De Mechelse horeca doet grote inspanningen om alles coronaproof te organiseren. Dat blijkt uit onze systematische controles, ook het voorbije weekend. Ik wil hen daarvoor dan ook uitdrukkelijk danken en feliciteren", zegt Vandersmissen. "Iedereen werkt samen om de horeca open te houden. Het zijn cruciale uren en dagen. Zeker voor onze horeca. Het is dan ook bijzonder asociaal en onverantwoord wanneer enkelingen alle maatregelen aan hun laars lappen en de inspanningen van heel de sector onderuit dreigen te halen”, aldus nog de burgemeester.

Meest gelezen