Bouwproject van 97 appartementen met eigen elektriciteitscentrale op waterstof in Boom

In Boom is er een nieuw bouwproject voorgesteld. Het gaat over 97 appartementen verdeeld over 4 bouwblokken die zullen beschikken over een eigen mini-elektriciteitscentrale op waterstof. Het is een primeur dat dergelijke elektriciteitscentrales worden ingezet voor een gebouw van deze omvang.

Vandaag is er een nieuw bouwproject in Boom voorgesteld. Het gaat om 97 appartementen die verdeeld zullen worden over 4 bouwblokken vlakbij het centrum. De residentie zal ook een eigen mini-elektriciteitscentrale hebben die stroom produceert uit waterstof. “Het is niet zo uitzonderlijk dat we voor dit principe kiezen”, zegt Tom Amandt van Belfius Immo. “Maar het is wel een primeur dat het gebruikt wordt voor zo’n groot gebouw als dit.”

Het gebouw zal een futuristische toets krijgen zegt Amandt: “Futuristisch in de zin dat het een bijzonder ontwerp heeft met bijvoorbeeld afgeronde hoeken. Er zijn ook bijzondere materiaalkeuzes gemaakt die afwijken van wat er normaal gebruikt zou worden voor een appartementsblok.” 

Het gebouw krijg de naam “Brig”.  Die naam is een verwijzing naar een brug die vroeger Boom met Klein-Willebroek verbond. Daarnaast is “brig” ook de volkse naam voor een brug over de Rupel.

Wanneer het project klaar zal zijn, is nog niet bekend.

Meest gelezen