Slager Dierendonck zoekt 15 nieuwe werknemers: “We leiden ze zelf op, ze moeten vooral een passie voor vlees hebben” 

De bekendste slager van Vlaanderen Hendrik Dierendonck uit Koksijde zoekt nieuw personeel. Dat is vooral omdat hij een winkel in Antwerpen opent. Het bedrijf wil jongeren aanspreken met een ludieke fotocampagne.

Dierendonck zoekt verschillende profielen: “We zoeken slagers, maar ook verkopers en mensen voor onze administratie en het onderhoud van onze gebouwen.” Mensen die met het vlees willen werken hoeven geen opleiding gedaan te hebben. “Ik wil het vlees van het West-Vlaams roodrund verder brengen dan enkel in West-Vlaanderen. Al enkele jaren is slager een knelpuntberoep. We willen investeren in onze ambacht. Ze moeten daarvoor geen slager zijn, maar wel een passie hebben voor vlees. We geven ze dan intern een opleiding”, zegt Dierendonck.

Gekke foto's

Dierendonck organiseert het helemaal zelf. “Onze eigen mensen helpen daar ook bij. Ik vind het belangrijk dat ze betrokken zijn.” Dat laat hij ook zien, met ludieke jaren 80 foto’s van zichzelf en zijn personeel. “Wij zien onszelf als een familie. We merken toch dat dit jongeren aantrekt.”

Mensen kunnen zich inschrijven of bellen voor een afspraak. Dat is vandaag mogelijk in elke winkel.

Meest gelezen