James Arthur Photography

Alle leerkrachten moeten mondmasker op in Sint-Pieters-Leeuw, twee scholen dicht door corona

In Vlaams-Brabant hebben al vier scholen de deuren moeten sluiten wegens het coronavirus. Twee daarvan liggen in Sint-Pieters-Leeuw. Het gaat om de Sint-Stevensschool en de Vrije Basisschool Sint-Lutgardis. De gemeente neemt er extra maatregelen.

"In de twee scholen van Sint-Pieters-Leeuw gaat het vooral om besmettingen bij het personeel", zegt schepen van onderwijs An Speeckaert (CD&V).  "Binnen de scholengroep heeft men besloten om de scholen tot woensdag gesloten te houden, maar de leerlingen krijgen wel werkjes of afstandsonderwijs", zegt de schepen nog.  

Strengere maatregelen in alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw

"We hebben ook beslist om al strengere maatregelen toe te passen in al onze scholen zoals het dragen van mondmaskers door het volledige schoolteam, waaronder ook de kleuterjuffen die dat onder code geel eigenlijk niet moeten. Ook het contact tussen leerkrachten van lagere - en kleuterschool moet zoveel mogelijk worden beperkt. De leraarskamer zal in de gemeentescholen enkel worden gebruikt indien noodzakelijk; in de andere scholen indien er voldoende ruimte is", besluit schepen An Speeckaert.

Nog twee andere scholen gesloten

Naast de twee scholen in Sint-Pieters-Leeuw zijn er nog twee andere scholen in Vlaams-Brabant dicht. Het gaat om de Gemeentelijke Basisschool Herhout in Tollembeek bij Galmaarden en de franstalige gemeentelijke kleuterschool in Wemmel. Ook hier zijn één of meerdere leerkrachten besmet geraakt met het coronavirus.  In de kleuterschool Klein Klein Kleuterke in Sint-Ulriks-Kapelle bij Dilbeek zitten de kleuters in quarantaine na een hoog-risico-contact met een toezichter. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen