Nicolas Maeterlinck

Nieuwe verstrengde coronamaatregelen tijdens eerste weekend meestal goed opgevolgd in Oost-Vlaanderen

De nieuwe coronamaatregelen die sinds vrijdag gelden, zijn het eerste weekend goed opgevolgd in Oost-Vlaanderen. De politie controleerde op veel plaatsen. Maar op enkele uitzonderingen na, hielden de Oost-Vlamingen zich goed aan de nieuwe regels, zo blijkt uit een rondvraag bij de verschillende politiezones.

Sinds vrijdag gelden nieuwe verstrengde coronamaatrgelen in heel het land. Cafés moeten om 23u dicht in plaats van om 1u en mensen mogen maar met 4 personen meer aan een tafeltje. Ook de bubbels thuis zijn verkleind. Die telt nu je bubbel waarmee je samenleeft met daar bovenop maximaal 3 personen. Ook al kijkt de politie al de hele coronatijd toe op het naleven van de maatregelen, dit weekend werd er hier en daar toch een extra oogje in het zeil gehouden. Over heel de provincie Oost-Vlaanderen werden een vijftal overtredingen vastgesteld.    

Verjaardagsfeestje in Maldegem stilgelegd

In Maldegem moest de politie zaterdag een verjaardagsfeestje met twaalf aanwezigen stilleggen. De cafés gingen daar wel op tijd dicht en ook een fuif van de Chiro stopte op tijd.  In Eeklo kregen enkele mensen en een uitbater van een pittazaak een boete omdat ze geen mondmasker droegen. En ook in Gent waren er enkele overtredingen. "Vrijdagnacht waren er nog drie cafés open na de opgelegde sluitingstijd," zegt Matto Langeraert van de Gentse politie, "de uitbater heeft een boete van 750 euro gekregen, de aanwezige klanten krijgen een boete van 250 euro." Verder bleef het in Gent rustig. Volgens de politiewoordvoerder zaten de harde wind en regen daar zeker voor iets tussen. Geregeld zitten de politie, de stad en de horeca, die zelf vragende partij is voor duidelijke maatregelen, samen in Gent. Alles wordt er besproken en dus ook goed opgevolgd.     

Meest gelezen