Herinrichting centrum Asse: "Ondergrondse parkings en alles moet groener"

In Asse ligt er een plan op tafel om het centrum te herinrichten. Pleinen moeten nauwer aansluiten, er komt meer groen, en bovengronds parkeren zal niet meer kunnen. Het plan moet wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

Het centrum van Asse zal er in de toekomst helemaal anders uitzien. De  pleinen zullen heringericht worden. Alles moet er ook groener uitzien. Bovengronds parkeren zal tot het verleden behoren want onder de Hopmarkt komt er een ondergrondse parking voor 300 auto's, en de parking voor het gemeentehuis wordt een parkje.

"We hebben aan een nieuw centrum ontwikkelingsproject gewerkt onder de noemer "een hart voor Asse'", zegt burgemeester Koen van Elsen (CD&V). "We willen de verschillende pleinen een ontwikkeling geven. Zo zal het gemeenteplein op termijn helemaal vergroenen, maar dat zal pas kunnen na de ontwikkeling van de Hopmarkt omdat we daar de ondergrondse parking zullen voorzien."

Er komt ook een nieuwe toegang tot het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. Die zal komen aan het gebouw dat momenteel al in handen is van het ziekenhuis. De nieuwe ingang van het ziekenhuis moet in 2022 volledig afgewerkt zijn.

Het plan zal op 19 oktober ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Het hele project kost zo'n 4,7 miljoen euro.

Meest gelezen