Foto: AZ Klina

Ook AZ Klina bereidt zich voor op meer coronapatiënten: "Fysiek zijn we er klaar voor, mentaal is een ander verhaal"

Alle ziekenhuizen in ons land, waaronder AZ Klina in Brasschaat, schakelen morgen over naar een nieuwe fase in het coronaplan. Dit wil zeggen dat ze een kwart van hun bedden op intensieve zorg gaan vrijhouden voor COVID-patiënten. Momenteel is het aantal coronapatiënten in AZ Klina wel nog beperkt.

Er worden almaar meer mensen met corona opgenomen in de ziekenhuizen. Vanaf morgen zullen alle ziekenhuizen hun capaciteit voor coronapatiënten dan ook vergroten, op vraag van de overheid. De ziekenhuizen gaan hierdoor van fase 0 naar fase 1A. 

Wanneer gaat het beteren en wanneer kunnen we terug naar een normale situatie? Dat weegt op de moraal van ons personeel. 

 
Christine Cuyt, hoofdarts van AZ Klina

In AZ Klina in Brasschaat is het aantal coronapatiënten nog beperkt. “Toch schakelen we mee over op fase 1A” zegt Christine Cuyt, hoofdarts van AZ Klina. Het ziekenhuis zal nu 5 bedden voor coronapatiënten voorzien op intensieve zorg en houdt daarnaast nog 20 ziekenhuisbedden vrij voor COVID-patiënten. “Fysiek zijn we er klaar voor” zegt Cuyt. “Mentaal is een ander verhaal, maar daar houdt COVID helaas geen rekening mee. Het gebrek aan vooruitzicht is zwaar. Wanneer gaat het beteren, wanneer gaat het stoppen, en wanneer kunnen we terug naar een normale situatie? Dat weegt op de moraal van ons personeel.”

Herbekijk hieronder ook de reportage over de herschikking van de bedden in ziekenhuizen in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen