Radio 2

Baasje houdt hangbuikzwijn boven water tot brandweer komt

Ilya Sergeys uit Zemst beleefde dinsdagmorgen bange momenten toen zijn hangbuikzwijn Maybellie in de vijver achter zijn huis belandde. Ilya twijfelde geen seconde en dook de vijver in om het dier boven water te houden tot de brandweer er was. 

Hangbuikzwijn Maybellie was vanmorgen iets te enthousiast toen baasje Ilya haar wilde voederen. Het dier -goed voor 120 kilo- sukkelde de vijver achter het huis in. Maybellie raakte in paniek en krijste de buurt bijeen. Maar Ilya twijfelde niet lang, trok zijn kleren uit en dook in zijn onderbroek het water in. 

Ontzettend koud

In het water moest Ilya al zijn krachten gebruiken om het hangbuikzwijn boven water te houden. Pogingen om een ladder onder het dier te schuiven mislukten. Ook trek- en duwwerk hielp niet. Intussen raakte Ilya onderkoeld: "Ik denk dat het water een graad of zeven was. Erg koud!"

Brandweer net op tijd

"Toen de brandweer aankwam, is één van hen meteen in het water gedoken om me af te lossen. Op dat moment was ik onderkoeld en uitgeput", vertelt Ilya. De ambulanciers lieten hem een paar keer rond de vijver wandelen om de bloeddoorstroming te stimuleren. Dan is hij naar het ziekenhuis gebracht. "Gelukkig houd ik er niets aan over", verzekert Ilya. Intussen haalden de brandweermannen het hangbuikzwijn uit de vijver. "Ook Maybellie is aan de beterhand. Ze bekwam in de warme keuken van haar avontuur, met wat hulp van handdoeken en kersenpitkussentjes."

Radio 2

Meest gelezen