James Arthur Photography

Bart De Wever is als enige kandidaat voor nieuwe termijn als N-VA-voorzitter

N-VA-voorzitter Bart De Wever is als enige kandidaat om zichzelf op te volgen aan het hoofd van de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Als hij inderdaad wordt verkozen, begint hij aan een zesde mandaat als partijvoorzitter. De Wever staat al sinds 2004 aan het hoofd van de N-VA en kan dan in principe aanblijven tot in 2023.

De kandidaturen voor het voorzitterschap moesten voor 12 oktober 2020 worden ingediend. De leden zullen digitaal of per brief kunnen stemmen van 26 oktober tot en met 1 november. De resultaten worden bekendgemaakt op 14 november.

Vorige maand keurde de partijraad van de N-VA een statutaire afwijking goed waardoor De Wever zich opnieuw kandidaat kon stellen voor het voorzitterschap. Volgens de partijstatuten mag een voorzitter maximaal twee termijnen aanblijven.

De Wever leidt de N-VA al sinds 2004 en kreeg al drie keer een uitzondering. Daardoor komt nu een zesde mandaat in het verschiet. Hij zou de partij dan kunnen runnen tot 2023.

Meest gelezen