Sportcoördinator Bree Basket: "Oneerlijk dat voetbal wél kan doorgaan" 

Vanaf woensdag is het “code oranje” voor de sportwereld in Vlaanderen. Voor iedereen boven de 12 jaar worden indoorsporten waar er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden verboden. Sportief coördinator bij Bree Basket, Tamara Dreesen, is erg teleurgesteld: “We volgen al maanden strikte preventiemaatregelen.” 

Voor iedereen boven de 12 jaar geldt vanaf morgen "code oranje" bij indoorsporten waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Heel wat wedstrijden moeten nu dus worden afgelast. Voor sportief coördinator bij Bree Basket, Tamara Dreesen, komt dit hard aan: "Wij hebben heel wat adviezen gekregen van de basketbalbond. Wij hebben ieder advies opgenomen als een preventieve maatregel. Die zijn wij sinds het begin van ons nieuw seizoen in augustus strikt gaan opvolgen: de kleedkamers werden dichtgehouden en we zijn gaan trainen in bubbels." 

Alle respect voor de voetbalwereld, maar ik zie daar meer gespuug dan winnende goals

Tamara Dreesen, sportief coördinator bij Bree Basket

Als er genoeg afstand gehouden kan worden, mag de sportieve activiteit wel doorgaan. Fitness en trainingen zoals paardrijden en zwemmen, zijn toegelaten. Douches en kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. Deze maatregel geldt dus niet alleen voor indoorsporten, maar ook voor outdoorsporten zoals voetbal. Toch vindt Tamara Dreesen het niet eerlijk dat het voetbal mag doorgaan: "Alle respect voor de voetbalwereld, maar ik zie daar meer gespuug dan winnende goals."

In Bree zijn er al twee weken heel wat besmettingen op de lagere scholen. "Op onze club waren er geen besmette personen. Iedere sportclub heeft pro-actief gewerkt om besmettingen te voorkomen", voegt Dreesen toe. "Het komt als een mokerslag binnen dat wij nu gestraft worden. Er zijn nog altijd geen cijfers die er op wijzen dat een bepaalde club een andere ploeg zou besmet hebben."

Meest gelezen