Jongen van 15 aangevallen in Puurs, filmpje gedeeld op social media

Op sociale media circuleert een filmpje waarop te zien is hoe een jongen van 15 belaagd wordt door vijf jongeren. De feiten dateren van zondagnamiddag en vonden plaats in Puurs, in de provincie Antwerpen. De politie kon alle verdachten identificeren.

De moeder van het slachtoffer, een jongen van 15 uit Puurs, stapte maandag naar de politie. Haar zoon werd zondagnamiddag bij de bibliotheek van Puurs omsingeld door zes jongeren met een migratie-achtergrond.  "Ze bedreigden hem, gaven hem slagen, hebben hem bestolen en voerden vernederende handelingen uit", klinkt het bij Jan Van de Vreken, korpschef van politiezone Klein-Brabant. 

De politie identificeerde alle verdachten. Het gaat om jonge Belgen en Nederlanders uit Puurs en Bornem met een migratie-achtergrond. Eén van hen is 14, drie jongeren zijn 16 en één is 18. Alle verdachten werden dinsdag verhoord. Volgens het parket kenden de verdachten en het slachtoffer elkaar en is er "een voorgeschiedenis en een context die nu verder zal onderzocht worden."

"Snel en kordaat optreden"

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) noemde het incident onaanvaardbaar pestgedrag.  "Politie en justitie moeten kordaat optreden tegenover deze zes verdachten", zei hij op Radio 1. "Maar we moeten ook nadenken hoe we ook preventief kunnen handelen: binnenkort zitten we hierover samen met de scholengemeenschap."

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageerde meteen op Twitter. "Het is voor zo'n gasten dat deze regering snelrecht maximaal wenst uit te rollen. Laat ze maar wat dansen voor de rechter."

"We moeten duidelijk maken dat er voor dergelijke incidenten geen plaats is in onze samenleving", zei hij op Radio 1. "Dat heeft niets te maken met links of rechts. Het gaat hier over het pestgedrag, het maakt niet uit of die verdachten een migratie-achtergrond hebben of niet."

Meest gelezen