Foto: Gemeente Mol

Gemeente Mol verwijdert alle textielcontainers: "Een hotspot voor sluikstort en zwerfvuil"

In de gemeente Mol zullen vanaf 1 november alle textielcontainers verdwijnen. Het gemeentebestuur laat ze weghalen omdat ze te veel sluikstort aantrekken. "Soms zijn het echt smerige plekken en die willen we aanpakken", zegt Frederik Loy, schepen van Milieu (CD&V). Oud textiel kan nog wel naar het containerpark gebracht worden en wordt ook enkele keren per jaar aan huis opgehaald door IOK.

De gemeente Mol laat alle textielcontainers op zijn grondgebied verwijderen omdat ze te veel sluikstort aantrekken. Het gaat om containers die door commerciële firma's geplaatst werden. Die hebben nu de melding gekregen dat de containers voor 1 november weg moeten zijn. 

"Zo'n textielcontainer is een hotspot voor sluikstort en zwerfvuil", verklaart schepen van Milieu Frederik Loy (CD&V). "Mensen brengen er niet alleen hun gebruikt textiel naartoe, maar ook allerlei afval. Bij momenten zijn de omgevingen rond die containers echt smerige plekken en die willen we aanpakken." Het gemeentebestuur ontving al veel klachten over het sluikstorten. Het hoopt dat met het wegnemen van de textielcontainers ook de aanleiding voor het sluikstorten zal verdwijnen. 

Bij momenten zijn de omgevingen rond die containers echt smerige plekken.

Frederik Loy, Schepen van Milieu (CD&V)

Dat maakt wel dat de inwoners van Mol hun gebruikt textiel voortaan niet meer kwijt kunnen in zo'n container. "Maar er zijn nog voldoende alternatieven", zegt Loy. "Oud textiel wordt in de gemeente vier keer per jaar aan huis opgehaald en je kan het ook gratis naar het containerpark brengen." Als het textiel nog bruikbaar is, dan is de Kringloopwinkel het meest waardevolle alternatief, volgens de schepen. "Dan kunnen andere mensen het nog een tweede leven geven." 

Meest gelezen