Radio 2

Godelieve (106) uit Ieper overleeft corona: "Ik ben een straffe madam"

Godelieve Voet, een vrouw van 106 uit Ieper, heeft het coronavirus overleefd. Gisteren mocht ze het Jan Ypermanziekenhuis verlaten. Daar vocht ze wekenlang voor haar leven. "Ze hebben me hierboven nog niet nodig", lacht Godelieve. "Ik ben blij dat ik er nog ben."

Godelieve Voet raakte enkele weken geleden besmet met het coronavirus in het Ieperse woonzorgcentrum Huize Zonnelied.“Ik dacht dat het voorbij was”, vertelt ze. "Mijn kleinzoon is afscheid van me komen nemen in het woonzorgcentrum, daarna werd ik overgebracht naar het ziekenhuis. Ik dacht dat ik hem nooit meer ging zien."

"Ze lag daar als een klein, ziek vogeltje", zegt haar kleinzoon. "Maar haar doorzettingsvermogen en de goede zorgen van het ziekenhuis hebben haar erdoor gesleurd. Als ze wat beter was, belde ik haar 2 keer per dag op om haar moed in te spreken. Nu wandelt en praat ze, alsof er niets gebeurd is. Het is niet te geloven."

Radio 2

Verjaardag in quarantaine

“Zonder geluk kan je niet leven, maar zonder miserie ook niet”, zegt Godelieve. “Het heeft geen zin om je hoofd te laten hangen. Ik bracht mijn 106de verjaardag noodgedwongen door in quarantaine. Leuk is anders, maar in het leven heb je niet te kiezen."

Intussen is Godelieve verhuisd naar een zorgverblijf in Nieuwpoort. Daar zal ze verder herstellen. “Er is daar veel plaats om te wandelen en de lucht is er gezond”, zegt ze. "Daar ga ik mijn laatste jaren verslijten."

Meest gelezen