Hogere Zeevaartschool breidt campus in Antwerpen uit: "Een nieuw gebouw met de laatste technieken en innovaties"

De Hogere Zeevaartschool in Antwerpen breidt uit. De huidige locatie, aan het Noordkasteel, is namelijk te klein geworden. Het nieuwe gebouw, vlak ernaast, is uitgerust met de nieuwste apparatuur. De school wil zo mee zijn met de laatste technieken en innovaties. "Zo kunnen de studenten al meemaken wat er zich aan boord afspeelt", zegt directeur Rowan Van Schaeren. 

De Hogere Zeevaartschool in Antwerpen breidt haar campus uit. Aan het Noordkasteel komt er een nieuw gebouw bij, want de huidige locatie is te klein geworden. Daar zullen meer les- en praktijkruimtes voorzien worden, net als de nieuwste apparatuur. De maritieme wereld verandert namelijk heel snel en de school wil mee zijn met de laatste innovaties. 

Maritiem expertisecentrum

De opleiding aan de Hogere Zeevaartschool is uniek in ons land. Ze stoomt jongeren klaar om met alle typen schepen te gaan varen over de hele wereld. Daarom wil Vlaanderen 10 miljoen euro investeren om de school op de kaart te zetten als maritiem expertisecentrum. 

Dankzij de nieuwste technieken zullen studenten meemaken wat er zich aan boord afspeelt

Directeur Rowan Van Schaeren

"In het nieuwe gebouw komt er een volledige machinekamer zoals die zich aan boord van de moderne schepen bevindt", vertelt directeur Rowan Van Schaeren. "Zo kunnen de studenten zich inleven en meemaken wat er zich aan boord afspeelt. Ze kunnen dit doen dankzij de nieuwste simulatoren en technieken." 

Ideale vooropleiding

Vandaag werd de eerste steen gelegd van het nieuwe gebouw. Binnen twee jaar zou het project klaar moeten zijn. Het huidige, beschermde gebouw zal daarna ook worden gerenoveerd. De twee locaties zullen elkaar dan aanvullen. De school maakt zich zo klaar om toekomstige leerlingen zo goed mogelijk op te leiden, en dat is nodig, vertelt Van Schaeren.

"Zowel de rederijen als de andere bedrijven in de maritieme sector hebben een enorm tekort aan jongeren. Wij bieden de ideale vooropleiding om zowel aan boord als nadien in de brede maritieme sector aan de slag te gaan." Aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen volgen momenteel zo'n 500 leerlingen les. 

 

 

Meest gelezen