Foto: Belga

In Beveren moeten ook de restaurants om 23 uur sluiten in plaats van om 1 uur

In Beveren moeten nu ook de restaurants om 11 uur 's avonds dicht, net zoals de cafés. Dat heeft de gemeente beslist. Normaal mogen restaurants tot 1 uur 's nachts open blijven, maar dat zorgt voor te veel verwarring, vindt Beveren. En de gemeente wil ook geen risico's nemen nu het aantal coronabesmettingen stijgt. 

Beveren wil duidelijkheid scheppen. Het verschil tussen een café en een restaurant is niet altijd even helder en ook moeilijk te controleren door de politie. Daarom legt de gemeente nu eenzelfde sluitingsuur op voor cafés en restaurants. De coronacijfers in Beveren gaan ook niet de goede kant op. In de gemeente zijn de voorbije week al 111 positieve gevallen gemeld. Ook daarom speelt de gemeente liever op veilig en verstrengt het de nationale maatregelen.  

Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) hebben de meeste restaurants ook geen bezwaar tegen een vroeger sluitingsuur.  Dat wordt alvast bevestigd door Daniël Braeckman. Hij baat in Beveren het restaurant Grand Café Jules Vernes uit en had de verstrenging ergens wel verwacht. Hij  denkt ook niet dat het veel verschil zal uitmaken. "Door corona komen de mensen vroeger en zijn ze ook sneller weg. We merken dat ook aan onze reservaties. Die beginnen nu al rond vijf uur, halfzes waar dat vroeger pas rond zes uur, halfzeven was. "

Als we naar tafels van 4 zouden moeten gaan, dat zou veel erger zijn. Dan is de gezelligheid weg hé

Daniël Braeckman, uitbater van Grand Café Jules Verne in Beveren

Wat de restaurants veel meer problemen zou opleveren is de beperking van het aantal plaatsen. Nu mag je nog op restaurant gaan met 10 personen, maar op café is dat al teruggebracht naar 4.  Als ook dat verstrengt, zullen restaurants het wel voelen. Daniël Braeckman: " Allez, een gezin van vijf, dat lukt niet meer.  De gezelligheid van uit gaan eten verdwijnt dan. Je gaat uit eten met twee, drie koppels om bij te praten. Dat is ook ons publiek: wij hebben allemaal tafels voor 6,7 of acht mensen."

Meest gelezen