Radio 2

Koppel dat vlak bij milieuramp Roeselare woont: “Wij hebben een gigantische moestuin, maar gaan nu naar de winkel moeten”

Eric Rosseel en Odette Verbeke kunnen niet meer eten van de groenten uit hun moestuin. Hun tuin in Roeselare ligt vol met afval en zwarte roetdeeltjes. Ze wonen op 200 meter van Belcroom, het bedrijf dat zaterdagnacht volledig uitbrandde en vergiftiging in de buurt veroorzaakte.

Het koppel had zaterdagnacht niets gemerkt van de brand. “Toen ik opstond en de deur opende, was de geur verschrikkelijk. Je kon er niet in blijven staan”, vertelt Eric. Hij is fier op zijn moestuin van 600 vierkante meter. Hij kweekt er o.a. prei, bloemkool, wortelen, selder en paprika.

“Normaal moeten wij niet naar de winkel om groenten. Dat zal nu wel moeten, want we mogen niets aanraken. Ze moeten onze groenten eerst komen inspecteren. Het zal nog een tijdje duren voor we weer van onze groenten mogen eten.”

De laatste wortelen van eigen kweek gaan ze vandaag nog opeten. “We hadden er nog liggen die we zaterdag uit de grond hebben gehaald. We gaan er dan nog een blik of zo moeten bij eten. Maar verhongeren zullen we niet hoor”, lacht Rosseel.

Meest gelezen