Wouter Beke op bezoek in 't Ravotterke
foto: Radio 2

Minister Wouter Beke bij bezoek aan 't Ravotterke in Pelt: "Buitenschoolse kinderopvang moet openblijven"

De buitenschoolse kinderopvang moet koste wat het kost openblijven. Dat heeft Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) gezegd bij een bezoek aan de buitenschoolse kinderopvang ’t Ravotterke in Pelt. 

Het bezoek van minister Beke kadert in de Week van de Kinderbegeleider. Daarom werd het personeel bedankt met pralines en had Beke ook hoelahoeps meegenomen als symbolische dankbetuiging.

De buitenschoolse kinderopvang moet koste wat het kost openblijven, nu de coronacijfers flink stijgen, benadrukte hij. Want zo'n opvang is cruciaal in onze samenleving, zegt Beke. "We moeten er alles aan doen om de opvang open te laten blijven. Hoe kunnen de ouders anders gaan werken, hoe gaan de ziekenhuizen en de woonzorgcentra blijven functioneren? Of de essentiële economische sectoren?" 

Hoe kunnen ouders anders gaan werken, hoe gaan de ziekenhuizen en de woonzorgcentra blijven functioneren? Of de essentiële economische sectoren?

Ook in de eerste coronagolf is de kinderopvang open gebleven. Het belang van de opvang is dan ook niet te onderschatten, op economisch, maar ook op sociaal en pedagogisch vlak. "Ze hebben een heel belangrijke functie: de ouders kunnen gaan werken, maar de kinderen leren er ook heel veel. Zoals sociale vaardigheden en relaties aangaan met anderen", besluit Beke.

Meest gelezen