Bezoekster verlaat concert dat ze niet coronaveilig vond: "We zaten met onze knieën tegen de rugleuning van de mensen voor ons"

Aurore Commeine uit Ledegem voelde zich allesbehalve veilig tijdens een optreden van Eefje de Visser in concertzaal Depart in Kortrijk. De stoeltjes stonden volgens haar veel te dicht bij elkaar. "We zaten met onze knieën tegen elkaar", zegt ze. De stad Kortrijk neemt maatregelen om dit in de toekomst te vermijden.

"Ik had 2 tickets gekocht voor het optreden van Eefje de Visser in Kortrijk", zegt Aurore Commeine. "In totaal mochten er 400 mensen binnen in de zaal, maar we zaten helemaal niet verspreid. Mijn vriend en ik vormen een bubbel, maar ik had het gevoel dat ik ook in de bubbel van de mensen naast mij zat. Zo dicht zaten we bij elkaar."

"We moeten elke dag opletten wie we zien en hoeveel mensen we zien", gaat Commeine voort. "Maar daar maakte het plots allemaal niet meer uit. Iedereen babbelde met elkaar en heel wat mensen hadden geen mondmasker meer op, omdat ze pintjes aan het drinken waren."

Ik vond het niet veilig en ben onmiddellijk vertrokken

Aurore Commeine

Onveilige situatie

"Ik bevond me, naar mijn gevoel, in een onveilige situatie", zegt Aurore. "Mijn vriend en ik zijn onmiddellijk vertrokken. Ik heb nog snel een filmpje gemaakt om aan te tonen waarom ik het niet veilig vond. Heel wat van mijn vrienden hebben een café en lijden zwaar onder de maatregelen van de overheid. Zij moeten hun tafels op een veilige afstand van elkaar zetten en kunnen daardoor minder volk ontvangen. Het klopte naar mijn gevoel niet dat alle mensen zo dicht bij elkaar mochten zitten in concertzaal Depart."

In orde met regels

Concertorganisator Wilde Westen schreef in een open brief dat er volgens de overheid maar één meter afstand moet gehouden worden tussen mensen. Ook schepen van Cultuur, Axel Ronse (N-VA), zegt dat de regels gevolgd werden. "Normaal gezien mogen er maar 200 mensen binnen in concertzaal Depart, maar we hebben van het evenementenloket een uitzondering gekregen. Daardoor hebben we 400 mensen toegelaten. Na dit incident zullen we de stoeltjes verder uit elkaar zetten. Anderhalve meter of meer. Dat betekent wel dat we de capaciteit zullen moeten verminderen. We evolueren dag per dag, want de besmettingen blijven maar toenemen."

(Bekijk hieronder het filmpje dat Aurore Commeine vrijdagavond maakte)

Meest gelezen