Radio 2

Provinciaal Hof in Brugge op Markt tot eind volgend jaar in de stellingen

In Brugge zal het Provinciaal Hof tot eind volgend jaar in de stellingen verdwijnen. Het Provinciaal Hof is een van die gebouwen die bepalen hoe de Markt van Brugge eruitziet. Het is neogotisch, ziet er dus middeleeuws uit, maar is eigenlijk maar 125 jaar oud.

Het Provinciaal Hof was tot 1999 ook de plaats waar de provincieraad samenkwam. De buitenkant in natuursteen wordt gerenoveerd, ook het beeld van de aartsengel Michaël wordt gerestaureerd en vanbinnen worden alle installaties gemoderniseerd.

Infocentrum verhuist

Het gebouw zal ook veel toegankelijker worden. Tot nu toe was het Provinciaal Hof een gebouw voor evenementen op uitnodiging, maar na de werken moet het gebouw de plaats worden waar de West-Vlaming in contact kan komen met zijn provincie. Gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V): “Het wordt helemaal klaargezet voor de volgende 125 jaar. Het moet ervoor zorgen dat het kan blijven doen wat het in het verleden heeft gedaan: veel mensen ontvangen en ook de plaats zijn waar ook veel officiële momenten kunnen georganiseerd worden. Maar we willen er iets aan toevoegen. Het moet echt een open huis worden voor de West-Vlaming. Dat betekent ook dat het infocentrum van de provincie West-Vlaanderen dat nu in het Tolhuis zit, zal verhuizen naar hier."

Meest gelezen