Don bosco Hechtel

90 leerlingen en 7 leerkrachten van Don Bosco Hechtel in quarantaine nadat 6 leerlingen met corona zijn besmet

In het Don Bosco College in Hechtel zijn er 6 leerlingen besmet geraakt met het coronavirus. Daarom zijn er nu 90 leerlingen en 7 leerkrachten in quarantaine geplaatst. Directrice Brigitte Dalemans ziet naast veel leerlingen die zeer goed de maatregelen volgen, ook soms coronamoeheid op de school.

Woensdagnamiddag kwam de eerste melding van een leerling die positief had getest op het coronavirus binnen bij de Hechtelse middelbare school. “Daarna is het CLB direct op de zaak gesprongen en hebben we beslist om de klas in quarantaine te plaatsen. Later in de week kwamen nog meldingen van besmette leerlingen en hebben we nog extra klassen in quarantaine moeten plaatsen. Momenteel zitten we met 6 besmettingen, 90 leerlingen en 7 leerkrachten in quarantaine”, zegt directrice Dalemans.

Op de vraag of een code geel nog verantwoord is in het onderwijs zegt Dalemans: “Ik begrijp zeker de keuze die de overheid maakt om op dagelijks onderwijs te blijven inzetten maar we hebben wel ervaren dat als veel klassen in quarantaine moeten, we met een heel moeilijke uitdaging zitten.”

Bovenal wil de directrice van het Don Bosco College iedereen oproepen om de preventieve maatregelen te volgen: “Er zijn heel veel leerlingen die zeer strikt alle maatregelen naleven, maar ik zie ook soms jongeren die moe geraken van het mondmasker en af en toe eens gewoon vrienden willen zijn. Maar ik denk dat we daar toch zeker mee moeten opletten en dat er een zekere verantwoordelijkheid moet komen om de maatregelen toch zeer goed op te volgen.”

Meest gelezen