Stroom

Scholengroep Stroom Oostende: “Pas maatregelen aan, maar hou de scholen open!”

Kris Vandecasteele, directeur van de scholengroep Stroom in Oostende, pleit er net als Vlaams minister van Onderwijs Weyts Ben Weyts (N-VA) en verschillende experts voor om de scholen zo lang mogelijk op te houden. Ook al zijn 250 leerlingen van Stroom in quarantaine beland, na een besmetting bij een turnleerkracht. “Maar met enkele aanpassingen van de maatregelen moet dit lukken”, zegt Van De Casteele.

Scholengroep Stroom is verantwoordelijk voor een 30-tal scholen in West-Vlaanderen en heeft ook te maken gehad met coronabesmettingen. Gisteren moesten er zelfs 250 leerlingen in quarantaine. “De besmettingen gebeuren niet op de school zelf, maar buiten de school", zegt directeur Vandecasteele. "Het volledige eerste leerjaar is gisteren getest. We proberen ze zo vroeg mogelijk weer op school te krijgen. Voorlopig kunnen we geen online lessen geven aan de thuisblijvers, want de leerkrachten zijn les aan het geven in de klas.”

Code oranje

Ondanks die situatie volgt Vandecasteele Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hij wil de scholen openhouden. “Ik ben uiteraard voorstander, maar ik pleit wel voor code oranje. Dan worden enkele maatregelen aangepast. Onder andere de contacttracing zou dan beter kunnen verlopen.”

Vandecasteele vermoedt dat er een volgende lockdown komt. “Maar dan wel in een andere vorm dan in maart, april en mei. Mijn personeel is bang en bezorgd. In de helft van de scholen is er personeel dat besmet is. Dat was vorig schooljaar niet het geval”, besluit Vandecasteele.

Meest gelezen