Vernieuwing Delhaize Overijse zorgt voor chaos in de winkel: "Klanten lopen door mekaar en dat in coronatijden."

In Overijse is er onvrede over de herinrichting van het Delhaize warenhuis. Alle producten staan nu op een andere plaats en dat zorgt voor chaos in de winkel. Vaste klant Wim Dekeyzer begrijpt niet dat Delhaize zoiets doet tijdens de coronaperiode: "Klanten lopen als kippen zonder kop heen en weer om hun product te vinden", zegt hij.

De Delhaize in Overijse wordt binnenin vernieuwd. Daardoor liggen de producten niet allemaal op hun vertrouwde plaats en is het voor de klanten soms zoeken. Wim Dekeyser is vaste klant in het warenhuis en hij vindt het niet kunnen dat er in de winkel veranderingen worden aangebracht tijdens de coronaperiode. 

Iedereen loopt door mekaar tussen de gangen 

"De volledige indeling van de winkel is veranderd", vertelt Wim Dekeyzer. "De producten staan op andere plaatsen. Dat is natuurlijk een marketingtruc, om mensen langs andere producten te leiden. Maar dit lijkt me onverantwoord in coronatijden. Niemand weet waar men de producten kan vinden, iedereen loopt door mekaar tussen alle gangen. De bordjes waar alles per gang aangeduid staat, zijn ook nog niet aangepast. Dit zorgt voor complete chaos, terwijl het nu net de bedoeling is dat je je boodschappen doet binnen de 30 minuten." 

Gepland voor corona uitbrak

Woordvoeder van Delhaize Roel Dekelver legt uit waarom die werken toch doorgaan, ondanks corona: "Deze vernieuwing was al gepland voor corona uitbrak. En corona zal volgende maand ook nog niet voorbij zijn. We moeten door met de vernieuwing van onze winkels om onze klanten de beste winkelervaring te geven. Ons personeel staat ook klaar om iedereen wegwijs te maken in de vernieuwde winkel. De grootste veranderingen zijn nu wel achter de rug. Over een maand zal de winkel helemaal klaar zijn."

Meest gelezen