Oppositiepartij Tienen Vooruit! stelt eindejaarsevenement Wintermagie in vraag nu coronabesmettingen stijgen

Nu de Grote Markt open ligt door renovatiewerken en de coronacijfers enorm aan het stijgen zijn, is het volgens oppositiepartij Tienen Vooruit! beter om het eindejaarsevenement Wintermagie te annuleren. Maar burgemeester Katrien Partyka ziet Wintermagie als een lichtpuntje in de duisternis.

Wintermagie, het eindejaarsevenement in Tienen, zal er dit jaar iets anders uitzien. Door de renovatiewerken op de Grote Markt, zal Wintermagie verhuizen naar de Kazernesite en het evenement zal ook coronaveilig moeten verlopen. 

Maar oppositiepartij Tienen Vooruit! stelt Wintermagie 2020 meer en meer in vraag nu de coronabesmettingen sterk stijgen. “De vraag is welke maatregelen tegen dan van kracht zullen zijn, maar het ziet er voorlopig alvast niet goed uit”, zegt Bernard Vandereyken, gemeenteraadslid Tienen Vooruit!.

“De stad begeeft zich letterlijk en figuurlijk op glad ijs”
Els Moyens, fractieleider Tienen Vooruit!

Lichtpuntje in de duisternis

Burgemeester Katrien Partyka vindt het wel belangrijk dat het Tiense eindejaarsevenement kan plaatsvinden: "De veiligheid is natuurlijk prioriteit en we zullen er dan ook alles aan doen om Wintermagie in alle veiligheid te kunnen laten doorgaan. In deze donkere maanden willen we dat onze stad er alles behalve dood uitziet." Ondanks het coronavirus zal stad Tienen tijdens de eindejaarsperiode voor veel verlichting en gezelligheid zorgen. 

Meest gelezen