Maxime Anciaux - All rights reserved

Woonzorgcentra zoeken gulden middenweg tussen minder risico en toch bezoek bij stijgende coronacijfers

In heel wat Limburgse woonzorgcentra heerst er grote bezorgdheid over de sterk stijgende coronabesmettingen. De directies denken aan verstrenging van de huidige bezoekmaatregelen. Toch willen ze wel bezoek blijven toelaten, omdat het verbod daarvan in de eerste coronagolf voor veel leed heeft gezorgd. 

De directie van de vier woonzorgcentra van Ocura vermoedt dat de woonzorgcentra niet meer helemaal dicht zullen gaan, en dat andere maatregelen mogelijk zijn. Patrick Siborgs: "Misschien komt er wel een afspraak dat we terug moeten gaan naar een beperkt aantal familieleden, die op een af te spreken frequentie op bezoek komen. Die mensen kunnen we goed wijzen de belangrijke maatregelen." Als er toch een besmetting moest zijn, is er op die manier ook snel zicht op de traceerbaarheid, zo klinkt het nog. 

De acht woonzorgcentra van de groep Integro hebben dan weer al strengere maatregelen genomen. Daar is nauw contact met de bewoners van de woonzorgcentra -tijdelijk- niet meer toegelaten. Dat is een voorzorgsmaatregel, want er zijn op dit moment niet veel besmettingen: 1 op de 850 bewoners.  Directeur Roel Eerlingen: "We hebben dat nu onder controle en we willen dat graag zo houden. Samen met het feit dat we graag een bezoekregeling in stand willen houden. Vandaar de keuze om de nauwe contacten even achterwege te laten."

Meest gelezen