Wommelgems dierenasiel zoekt pleeggezinnen: “Nooit eerder zoveel katten moeten opvangen”

Het asiel "Zwerfkat Wommelgem" heeft nog nooit zoveel katten opgevangen als dit jaar. Het asiel is daarom op zoek naar extra pleeggezinnen. “We vinden het belangrijk dat katten niet in kooien zitten, maar dat ze kunnen socialiseren met mensen”, klinkt het.

Het aantal katten dat door 'Zwerfkat Wommelgem' wordt opgevangen, was nog nooit zo groot als nu. Het project werd opgestart in 2017 - op vraag van de gemeente Wommelgem - en is uitgegroeid tot een volwaardig asiel. “Dit jaar hebben wij al 500 zwerfkatten opgevangen”, zegt Sandra Van Coninckxloey van "Zwerfkat Wommelgem". “Momenteel wachten nog 67 katten op een warm nestje.”

De medewerkers  van het asiel gaan sinds kort van deur tot deur om mensen te vertellen over het bestaan van het asiel en over de wetgeving rond zwerfkatten. Die sensibilisering zou de stijging kunnen verklaren.

Pleeggezinnen gezocht

Door de overrompeling is "Zwerfkat Wommelgem" nu op zoek naar pleeggezinnen die volwassen katten tijdelijk willen opvangen. “We vinden het belangrijk dat katten niet in kooien zitten, zoals soms in andere asielen het geval is. Door bij mensen thuis te zijn, worden de katten socialer. Bovendien zitten hier echt een paar beestjes die dringend liefde en warmte nodig hebben”, zegt Van Coninckxloey.

Wie als pleeggezin een kat in huis haalt, wordt daar geen eigenaar van. “Het is tijdelijk tot we een gouden mandje voor het dier gevonden hebben. Adopties verlopen bij ons trouwens ook allemaal via de officiële website van de overheid.”

Meest gelezen