Boobytrap gevonden op jachtterrein in Rumst, huiszoekingen bij jagers leveren nog meer verboden wapens op

Bij jagers in Rumst en Sint-Katelijne-Waver zijn huiszoekingen uitgevoerd, nadat inspecteurs van Natuur en Bos een boobytrap, een val, hadden gevonden op een jachtterrein in Rumst. Die had ook wandelaars of spelende kinderen kunnen verwonden. Bij de huiszoekingen werden onder meer netten, klemmen en een geladen karabijn gevonden. Dat zijn verboden wapens en ze zijn in beslag genomen. 

Vorige week stootten inspecteurs van Natuur en Bos op een boobytrap op een jachtterrein in Rumst. Die val bestaat uit een metalen buis met een jachtpatroon met hagelbolletjes in en een touw aan. Als er aan dat touw getrokken wordt, wordt het patroon afgevuurd.

Zulke boobytraps worden onder meer gebruikt om vossen uit te schakelen, volgens het Agentschap Natuur en Bos. Maar ze kunnen ook mensen ernstig verwonden: "We mogen er dan ook niet aan denken dat er toevallig een spelend kind mee in aanraking kwam", zegt ANB tegen Belga.

We mogen er niet aan denken dat er toevallig een spelend kind mee in aanraking kwam.

Natuur en Bos

Bij de huiszoekingen die volgden op de vondst, werden nog verboden wapens aangetroffen, zoals netten, klemmen en een geladen karabijn met een geluidsdemper en een richtkijker. De politie heeft alles in beslag genomen. In de jachthut op het terrein in Rumst werden nog eens twee boobytraps gevonden.

Er zijn pv's opgesteld voor inbreuken op de jachtwetgeving en de wapenwet. Daders riskeren gevangenisstraffen tot 2 jaar en geldboetes tot 250.000 euro. 

Meest gelezen