Radio 2

Brand in drankenhal Kortessem: "Magazijnruimte onbruikbaar door enorme brandschade"

Een felle brand heeft kort na de middag veel schade veroorzaakt bij drankenhal "Het Karrenwiel" in de Winkelstraat in Kortessem. Twee brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Rond 13 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand in een drankenhal in Kortessem. Officier Frederick van der Have was ter plekke: "Uit de melding was het al duidelijk dat het om een uitslaande brand ging. Er is nog een poging tot blussen ondernomen, maar dat bleek niet meer mogelijk. Bij aankomst kwamen de vlammen al uit het dak van het magazijn."

De brand heeft aanzienlijke schade toegebracht aan het magazijn van de drankenhal, de schade aan het winkel- en woongedeelte beperkte zich tot rook- en waterschade. "De brand was hevig bij aankomst,  twee korpsen kwamen ter plekke en we konden langs 2 flanken blussen. Dat zorgde ervoor dat we de brand snel onder controle kregen," meldt de officier. Er kwam preventief ook een ambulance ter controle maar het bleek niet nodig om mensen af te voeren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Meest gelezen