Dansschool in Wevelgem schrapt vrijwillig lessen voor dansers ouder dan 12: “Wij willen het risico niet meer nemen”

Dansschool Kreadance in Wevelgem schrapt de lessen voor jongeren ouderen dan 12. Ze volgen daarmee de code oranje van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) waardoor o.a. de basket- en volleybalcompetities worden stopgezet. Ze hoeven dit niet te doen, maar doen dit vrijwillig.

De woensdagmiddag zal een stuk rustiger zijn dan anders in dansschool Kreadance in Wevelgem. “Enkel kinderen onder de 12 jaar zijn welkom deze woensdagmiddag”, zegt Dimitri Covent. “Wij hebben dat voor onszelf bepaald. Wij kunnen die afstandsregel van anderhalve meter niet garanderen. Het zouden ook saaie danslessen worden.”

Moeilijk te verluchten

Een andere bezorgdheid volgens Covent is de verluchting. “Dat lukt hier niet goed genoeg vind ik. De infrastructuur is hier nog niet zo oud, maar de spiegels bedampen omdat iedereen zweet. Uit voorzorg hebben we beslist om de maatregelen van minister Weyts te volgen. Wij willen het risico gewoon niet meer nemen. Want iedereen die hier komt dansen, gaat dan in het weekend ook naar oma en opa.”

Er is volgens Covent veel begrip voor de beslissing:  “Werkelijk alle ouders hebben ons proficiat gewenst met deze gedurfde maatregel, zelfs al hoefde het niet. In België is het een beetje de sport om regels te omzeilen. Ik wil hier dus een statement maken.”

Compensatie

De dansschool zal nu opnieuw inkomsten missen: “Na de vorige lockdown hebben we lessen ingehaald en onze leerlingen voor het nieuwe semester 20 procent korting gegeven. Ook nu hebben we iets uitgewerkt. Een deel van het inschrijvingsgeld missen wij dus opnieuw”, besluit Covent.

Meest gelezen