Gepakt door Trump

Louis van Dievel is warempel in de val getrapt waar hij anderen zo graag laat in lopen: hij is in zijn hemd gezet. Door Donald Trump nog wel.

opinie
Louis van Dievel
Louis van Dievel is auteur en journalist. Hij was journalist van VRT en VTM.

‘Hewel merci, Louis, dat hadden wij nooit van u gedacht!’

Het was Omer De Bie die mij als eerste aansprak in zijn en mijn stamcafé, zijnde De Kruk in Zoerle-Parwijs, vlakbij de grote baan naar Herselt. Ik had zelfs nog geen pint kunnen bestellen.

‘Dat gij u daarvoor wilt lenen,’ voegde Danny Milis eraan toe. Danny Milis zegt anders nooit veel, dus dat viel op.

‘Hoeveel hebt ge daar feitelijk aan verdiend, mister Louie?’ sneerde Marcel Jacobs.

Ik begreep er werkelijk niets van.

‘Kan er mij iemand vertellen wat ik heb misdaan?’ vroeg ik aan niemand in het bijzonder. 

‘Gij zijt een slechte komediant, Louis,’ lachte Fernand Verellen mij uit.

Ik begon slechtgezind te worden van de vertoning.

‘Als ge niet rap zegt wat er op uw lever ligt, ga ik terug naar huis.’

Of naar café De Lindeboom, dacht ik bij mijzelf.

In een ziekenhuishemd

‘Als ge er per se nog eens met uw neus wilt worden ingewreven,’ zei Omer De Bie. ‘Fernand, zet uw computer eens aan.’

De aangesprokene klapte zijn laptop open, surfte naar vrtnws.be en klikte op een artikel over meneer Fauci, de Amerikaanse Steven Van Gucht. Fauci was niet content omdat hij ongevraagd in een verkiezingsspotje van Donald Trump fungeerde. Bovendien waren zijn woorden uit hun context gerukt.

‘Kijkt ge mee, Louis,’ zei Fernand.

‘Wat heb ik in hemelsnaam met Trump te maken?’ zei ik al lachend.

Maar toen klikte Fernand op dat filmpje en snel verging het lachen mij.

Want na dertien seconden verscheen ik in beeld, in een ziekenhuishemd, vriendelijk lachend omdat ik blijkbaar goed gesoigneerd was in dat ziekenhuis en van corona genezen was.

‘Zijt gij dat of zijt gij dat niet, Louis?’

De vraag was overbodig.

Ik was het wel degelijk, ook al kwam ik minder dan een seconde in beeld. Maar hoe was ik in godesnaam in een filmpje van Trump terechtgekomen? Toen viel mijn nikkel.

‘Mannen, ik kan het uitleggen,’ zei ik.

Maar heel het café had zijn rug al naar mij gedraaid.

Google Translate

‘Ge zijt zo rap terug?’ zei die van ons verwonderd. ‘Hebt ge soms ruzie gemaakt?’

Ik heb niet geantwoord. Ik ben naar het opkamertje gegaan waar onze computer staat en ik heb de deur achter mij op slot gedaan. En daar heb ik, met de hulp van Google Translate, een mail naar Donald Trump gestuurd.

‘Mister Trump,

 

I will protest from full chest against your misusing my face and body in your electoral propaganda. I am not your supporter. The image of me that you show in your little spot about corona, was stolen from another movie! I do not suffer from corona! I was filmed in the hospital of Herentals (Belgium) when I was recovering from an operation on my hemorrhoids. Two years ago! The image was used in a little propaganda movie for the hospital, to show people that having hemorrhoids is not the end of the world.  I insist that you cut me out of your false propaganda and that you publicly apologize to me and to the hospital of Herentals. If you refuse, I will send professor Marc Van Ranst and then you will piep otherwise!

Yours madly,

Louie Van Dievel, abused person’

VRT NWS wil op vrtnws.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Wilt u graag zelf een opiniestuk publiceren, contacteer dan VRT NWS via moderator@vrt.be.

Meest gelezen