Foto: Stuk

Politie van Leuven zoekt gestolen pizza margherita

In kunstencentrum Stuk in Leuven zijn onbekenden aan de haal gegaan met een deel van een kunstwerk. Het gaat om een pizza margherita, gemaakt met een airbrush. De pizza maakte deel uit van een werk van kunstenaar Siemen Van Gaubergen. 

Sinds vorige week kan je in kunstencentrum Stuk in Leuven een expo bezoeken met kunstwerken van de Schaarbeekse kunstenaar Siemen Van Gaubergen. In het café van het Stuk hing een installatie met zes pizza's die met een airbrush zijn gemaakt. Een airbrush is een apparaatje om verf mee te spuiten, net als een gewone verfspuit maar alleen veel kleiner en verfijnder. Maar op dag twee van de tentoonstelling gingen jongeren aan de haal met één van de pizza's.  De politie bevestigt de diefstal.

Het is een meeneempizza geworden

Caroline Hendrickx - Stuk

 "We hebben camerabeelden waarop we zien dat twee jongeren met de pizza naar buiten gaan, helaas kunnen we hun gezichten niet zien",   bevestigt Caroline Hendrickx van het Stuk. "Het is dus een echte meeneempizza geworden maar we zouden de pizza natuurlijk wel graag terug hebben. Wie hem ziet, laat ons best iets weten. "

Waarschijnlijk gaat het om een weddenschap onder dronken studenten

Siemen Van Gaubergen - Kunstenaar

Kunstenaar Siemen Van Gaubergen ziet zelf de humor van de diefstal wel in: "Het is mijn allereerste solo-tentoonstelling en meteen wordt een kunstwerk gestolen.  Ik was wel verbaasd, maar waarschijnlijk zal het een weddenschap onder dronken studenten geweest zijn." 

Nieuwe pizza?

Of er een nieuwe pizza komt is nog niet duidelijk. De kunstenaar werkt nu aan een tekst die op de plaats van de gestolen pizza zal opgehangen worden. 

Meest gelezen