Radio 2

Ziekenhuis Vilvoorde zoekt verpleegkundigen voor COVID-afdeling

Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels van Vilvoorde is op zoek naar een tiental verpleegkundigen voor de COVID-afdeling. Momenteel is er geen tekort op die afdeling, maar het ziekenhuis wil voorbereid zijn op een toename van het aantal COVID-patiënten. In het Jan Portaelsziekenhuis liggen momenteel 16 coronapatiënten, waarvan twee op intensieve zorg.

"Zoals in andere ziekenhuizen stijgt ook bij ons het aantal coronapatiënten", zegt woordvoerster Helena Polfliet. "We zijn op zoek naar verpleegkundigen om de COVID-afdeling te versterken." Het ziekenhuis zoekt een tiental verpleegkundigen. Het gaat om verpleegkundigen met een bachelordiploma, maar ook om starters, freelancers en studenten.

Geen tekort

Helena Polfliet zegt dat er momenteel genoeg verpleegkundigen zijn om de COVID-patiënten te verzorgen. "Wanneer het aantal patiënten stijgt, wil het ziekenhuis over voldoende personeel beschikken. Het Vilvoordse ziekenhuis wil ook wat reservepersoneel hebben. Op die manier kunnen verpleegkundigen die zwaar belast waren tijdens de eerste golf worden geholpen. Ondertussen gaan de normale activiteiten in het ziekenhuis gewoon verder. Er is dus geen personeel op overschot om over te plaatsen naar de COVID-afdeling." 

Meest gelezen