Mening van Limburgers gevraagd over fietssnelweg tussen Hasselt en Sint-Truiden

De provincie Limburg en de Vlaamse overheid roepen de hulp van de Limburgers in over het tracé van de fietssnelweg F74 tussen Hasselt en Sint-Truiden. Er zijn verschillende pistes om die twee steden, via Alken, met mekaar te verbinden. Iedereen die wil mag zijn mening geven. 

De fietssnelweg F74 loopt van Hamont-Achel in het noorden naar Sint-Truiden in het zuiden en vormt zo de Noord-Zuid-verbinding voor het fietssnelwegennetwerk in Limburg. Het noordelijk deel volgt grotendeels de vroegere spoorlijn 18.  

Voor het zuidelijk deel tussen Hasselt en Sint-Truiden liggen nog een aantal pistes open.  De drie gemeentebesturen geven daarover al hun advies, net als het Agentschap Natuur en Bos, het departement Landbouw en Infrabel. Maar nu kunnen dus ook burgers hun advies geven. Dat kan op www.limburg.be/f74jouwmening en dat tot 11 november

 

Dit zijn de verschillende deeltracés die voorliggen en waarop je feedback kunt geven:

Voor Hasselt

- het basistracé (zoals op fietssnelwegen.be) 

- het spoortracé

- het tracé Grote Ring

- het tracé Hasselt West

 

Voor Alken

- het basistracé (zoals op fietssnelwegen.be)

- het spoortracé

- het tracé ten westen van N80

- het  tracé ten oosten van N80

 

Voor Sint-Truiden

- het basistracé (zoals op fietssnelwegen.be)

- het tracé N80

- het tracé Schurhovenveld

 

 

Meest gelezen