Schouwburg Kortrijk

Minder publiek toegelaten op “coronaveilige” evenementen in Kortrijk

Er zullen voortaan minder bezoekers naar evenementen kunnen gaan in Kortrijk. Het stadsbestuur neemt die beslissing omdat de cijfers van besmettingen ook in Kortrijk stijgen.

Op Depart XXL, de evenementenlocatie in open lucht op het Nelson Mandelaplein, zijn voor concerten nog 850 mensen welkom, in plaats van 1.200. En in zaal Depart nog 250 in plaats van 400. Er zijn ook al concerten afgelast. 

Deze week deed er op Facebook ook iemand haar beklag na een concert van Eefje de Visser in zaal Depart. Eén van de bezoekers was vertrokken zonder het concert te zien, omdat ze het niet coronaveilig genoeg vond. Ze zette een video online waarin ze toont dat het publiek dicht op elkaar zit.

De stad Kortrijk gaf toe dat er een probleem was. Ze laten nu de capaciteit zakken. “Ook al hadden we van het evenementenloket de toestemming om zoveel mensen te ontvangen”, zegt schepen van Cultuur in Kortrijk Axel Ronse (N-VA). “Maar de veiligheid van de mensen staat voorop. We zijn ervan overtuigd dat we nog evenementen kunnen organiseren en dat ook moeten doen. We willen niet dat de mensen zich thuis opsluiten en onder een steen kruipen tot het virus weg is. Maar we moeten dat ook op een heel veilige manier kunnen doen. Vandaar de beslissing om de capaciteit bij te sturen op de locaties waar we nu al een uitzondering hadden om meer mensen toe te laten.”

In de Schouwburg in Kortrijk zullen voortaan nog 285 in plaats van 300 bezoekers binnen kunnen.

Meest gelezen