Ook andere mogelijke slachtoffers van "Eveline" stappen naar het gerecht voor misbruik van naaktfoto's

Minstens 2 mensen gaan een klacht indienen tegen de jonge man uit Gent, die BV's kon overtuigen om hem naakt- en seksbeelden te sturen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De 2 denken dat ook zij het slachtoffer zijn geworden van de man.

Sinds er vorige week twee verdachten werden opgepakt in de zaak van catfishing tegen drie BV's, hebben al verschillende mensen zich gemeld als mogelijk slachtoffer. Ze zeggen dat de hoofdverdachte ook hen heeft proberen te overtuigen om hem naaktbeelden te sturen, of dat hij foto's van hen heeft gestolen om als lokaas te gebruiken voor andere slachtoffers.

Enkelen van hen dienen nu een klacht in: "Intussen hebben al zeker twee mensen zich bij mij gemeld die een klacht willen indienen", zegt advocate Catherine Van de Heyning. "In het Gentse homomilieu zouden er al een aantal jaar mensen actief zijn om naaktfoto's te bemachtigen. Verschillende slachtoffers hebben in het verleden al een klacht ingediend bij de politie, maar die onderzoeken lopen nog of zijn op niks uitgedraaid. Ze merken nu dat de feiten die in de media verschijnen erg lijken op de manier waarop het bij hen is gebeurd, waardoor ze vermoeden dat het om dezelfde persoon gaat."

En daarom sluiten ze zich dus aan bij de klacht die Stan Van Samang eerder al indiende: "Het is nog niet zeker dat het om dezelfde persoon gaat, maar ze hopen dat verder onderzoek meer duidelijkheid zal brengen."

Meest gelezen