Politiezone Pajottenland gaat haar "zwaantjes" meer inzetten

Inwoners van het Pajottenland zullen voortaan meer blauw op straat zien. De politiezone wil de inzet van haar motards verhogen en kocht daarvoor nu ook een extra motor aan. 

Inwoners van Lennik, Gooik, Galmaarden, Herne, Bever en Pepingen zullen de zwaantjes meer zien rijden. De politiezone Pajottenland heeft een derde motor aangekocht. Ze hebben er nu drie en die kunnen als tweede interventieploeg ingezet worden. Want motards zijn wendbaarder en kunnen zich ook makkelijker verschuilen als het nodig is.  "We hebben pas een nieuwe motor aangekocht, de derde in ons korps, waardoor we nu kunnen uitpakken met een extra rijder", zegt commissaris Glenn Deherder. 

"De vorige jaren werden ze enkel gebruikt bij wielerwedstrijden, maar nu willen we toch echt meer inzetten bij verkeersacties. Een tweede ploeg zal bestaan uit twee motards. En natuurlijk ook nog op wielerwedstrijden, maar met drie motards gaat dat zeker lukken."

Meest gelezen