Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Skelet van "grootvader van T-rex" verkocht voor meer dan 3 miljoen euro

Het skelet van een allosaurus is in Parijs verkocht voor meer dan 3 miljoen euro. Dat heeft veilinghuis Drouot getweet. Het skelet werd verkocht voor 3,07 miljoen euro. Beduidend hoger dan de 1 tot 1,2 miljoen euro die op voorhand werd geschat. De veilingmeester heeft geen informatie over de koper verstrekt. 

De allosaurus wordt beschouwd als een kleinere voorloper van de tyrannosaurus rex. Het skelet, 10 meter lang en 3,5 meter hoog, is volgens het veilinghuis meer dan 150 miljoen jaar oud. Het werd in 2016 gevonden in de Amerikaanse deelstaat Wyoming. Qua grootte is er maar één vergelijkbaar allosaurusskelet. Dat is 9,7 meter lang en bevindt zich in het Museum of Natural History in New York.

Het skelet van een tyrannosaurus rex werd eerder deze maand op een veiling verkocht voor een recordprijs van 31,8 miljoen dollar (27,1 miljoen euro). Veel paleontologen bekritiseren de praktijk van het veilen van skeletten en zeggen dat de exemplaren voor de wetenschap verloren zijn gegaan.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen