Sporthotel in Vlaamse Ardennen volgeboekt door Ronde van Vlaanderen

Komende zondag 18 oktober wordt een topdag voor sporthotel Ten Hotond in Kluisbergen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen rijden de wielrenners die deelnemen voorbij het hotel. Het hotel is, met minimale bezetting, volledig volgeboekt: "Er zal minder volk zijn dan anders op een zondag, maar er mogen wel 100 mensen op ons terras zitten", zegt uitbater Pieter Loose. "Ons restaurant zit ook helemaal vol."

De Ronde van Vlaanderen zal dit jaar door corona niet dezelfde formule hebben als andere jaren. Er mogen geen toeschouwers op de hellingen staan en er wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis voor de televisie mee te kijken. Maar bij Sporthotel Ten Hotond in Kluisbergen kan je wél gaan kijken, het hotel ligt langs het parcours van de ronde. Uitbater Pieter Loose heeft veel boekingen en reservaties binnengekregen. "We passen de Covid 19-maatregelen strikt toe, maar tijdens de ronde gaan we die nóg strenger toepassen."

Strenge coronamaatregelen

Het hotel is volgeboekt, met minder hotel -en restaurantgasten dan anders, maar volgens het aantal dat mag, wel helemaal vol. Het hotel heeft dan ook het geluk dat het vlak aan het parcours van de ronde ligt. De Covid 19-reglementen moeten strikt gevolgd worden. Plaatsen op het terras en in het restaurant moeten op voorhand gereserveerd worden, de mensen krijgen als bewijs een toegangsbandje. Enkel met zo'n bandje kan je binnen. In het restaurant mag je met maximum 4 personen aan een tafel zitten. Er wordt een groot scherm gezet zodat iedereen zittend kan meevolgen en niet hoeft rond te lopen om iets te zien. Mondmaskers zijn verplicht voor wie rondloopt.

Zo snel als een kamer geannuleerd wordt, zo snel is ze al weer geboekt door Belgen, Fransen en Duitsers
Uitbater Pieter Loose

Na nieuwe datum direct weer volgeboekt

De datum van de ronde is door de coronacrisis verlegd naar het najaar, zoals dat met veel rondes en sportevenementen is gebeurd. Maar de uitbater had geen problemen om de reservaties in het hotel om te boeken. "Toen in maart de nieuwe datum werd bekendgemaakt, waren alle reservaties op een paar uur tijd alweer verzet, vooral door Italianen, Spanjaarden en Nederlanders. Er zijn de afgelopen weken wel een paar annulaties geweest. Maar zo snel als een kamer geannuleerd wordt, zo snel is ze weer gereserveerd door Belgen, Fransen en Duitsers."

Nu al druk

Zelfs nu, in de dagen vóór de ronde, komen mensen langs om het parcours te bekijken. "Het hotel begint vol te lopen. Met de voorbereidingen voor zondag komen al veel mensen kijken naar de hellingen en de kasseistroken." Het is nu al druk, maar vooral zondag zal het een drukte van jewelste zijn: "We zullen 's morgens heel vroeg moeten beginnen om alles klaar te zetten. Er komt een groot scherm, de tafels moeten juist gezet worden, de drank moet koud staan en het eten moet staan dampen op het fornuis."

Het doorsnee publiek in het hotel is vrij sportief van aard. "Ze zijn niet allemaal Wout Van Aert natuurlijk", lacht Loose, "maar veel van hen willen de streek wel al wandelend of al fietsend verkennen. "

Meest gelezen