foto: INBO

Toch nog 3 welpjes van Limburgse wolvenroedel in leven

Er zijn dan toch nog 3 wolvenwelpen in leven van de wolvenroedel in Hechtel-Eksel. Nochtans was iedereen ervan overtuigd dat er maar 2 meer over waren, nadat er vorige week een welpje werd doodgereden op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.

Er werd al langer gedacht dat de 4 welpjes al een tijdje met zijn drieën waren. Want op alle beelden die sinds half juli verspreid zijn, waren er maar 3 welpen te zien. Dus werd er van uitgegaan dat 1 van de 4 was gestorven op een moment dat ze nog kwetsbaar waren. En na het ongeval vorige week werd er gedacht dat er dus nog maar 2 welpjes overbleven. Maar het Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft de beelden van alle camera's nog eens grondig bekeken en daarbij is in de dagen voor het ongeval met de wolf toch nog een beeld gezien met 4 welpen. En na de dood van de vierde welp is ook nog een loopspoor gevonden van twee volwassen wolven en 3 jongen.

Maar hoe is die vierde dan zo lang uit beeld kunnen blijven? Volgens het INBO gaan in de zomer welpen vaak alleen op verkenning en kunnen ze zelfs enkele kilometers uit elkaar lopen. En als ze jong zijn, kun je ze ook moeilijk uit elkaar houden op basis van hun vacht. Dus die 3 welpen die verschillende keren gezien zijn, zijn wellicht in een verschillende samenstelling voor de lens verschenen.

Bovendien waren verschillende camera's sinds begin augustus ook niet meer bekeken, om de wolven niet te verstoren. Maar al bij al, is er nu dus toch weer goed nieuws na dat droeve bericht van vorige week. Er zijn dus nog 3 welpen.

Meest gelezen