Verdachten van geweld tegen jongen in Puurs worden gesanctioneerd

Vijf minderjarigen en een 18-jarige zijn vandaag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen nadat ze een jongen van 15 hadden geschopt, geslagen en beroofd aan de bibliotheek van Puurs-Sint-Amands. Twee minderjarigen zijn door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst, de drie andere minderjarigen zijn vrij, maar kregen strenge voorwaarden opgelegd. Een jongen van 18 is onder elektronisch toezicht geplaatst.

Het zestal kon worden opgepakt nadat ze geïdentificeerd werden door camera's in de buurt en door beelden van het incident die ze zelf hadden gemaakt en op de sociale media hadden verspreid. 

De moeder van het slachtoffer, een jongen van 15 uit Puurs, stapte eergisteren naar de politie. Haar zoon werd zondagnamiddag bij de bibliotheek van Puurs omsingeld door zes jongeren. "Ze bedreigden hem, gaven hem slagen, hebben hem bestolen en voerden vernederende handelingen uit", aldus Jan Van de Vreken, korpschef van politiezone Klein-Brabant. 

De politie identificeerde alle verdachten. Het gaat om jonge Belgen en Nederlanders uit Puurs en Bornem met een migratie-achtergrond.

Meest gelezen