Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Wereldbank geeft 12 miljard dollar coronahulp aan ontwikkelingslanden

Het bestuur van de Wereldbank gaat akkoord met 12 miljard dollar (ongeveer 10,2 miljard euro) aan financiering voor ontwikkelingslanden in de strijd tegen de coronapandemie. Het geld moet dienen voor coronatesten, medicijnen en het kunnen inkopen en distribueren van vaccins (als die er zijn).

Het plan is onderdeel van een pakket van in totaal 160 miljard dollar (ruim 135 miljard euro). Daarmee moeten ontwikkelingslanden al zeker tot juni volgend jaar geholpen worden in de strijd tegen de coronapandemie.

 De Wereldbank meldt dat het financieringsprogramma ook technische hulp aan ontvangende landen omvat, zodat die grootschalige vaccinatiecampagnes kunnen voorbereiden. Ook is het programma bedoeld als een boodschap aan onderzoeks- en farmaceutische bedrijven, zodat duidelijk wordt er in ontwikkelingslanden veel vraag is naar coronavaccins en dat daar ook genoeg geld voor is.

Meest gelezen