Drukke tijden voor wildhandelaar Willy uit Bekkevoort, want wildseizoen begonnen 

Het worden drukke weken voor de wildverwerkingsbedrijven, want het wildseizoen is begonnen. Ook wildhandelaar Willy Buvens uit Bekkevoort levert nu volop wild aan supermarkten en restaurants. Naast het wild dat in België wordt geschoten, komt 80 procent uit het buitenland om aan de vraag te kunnen voldoen.

"België is een wildland", zegt Willy Buvens die een wildverwerkingsbedrijf heeft in Bekkevoort. "Veel mensen zijn verzot op het eten van wild." Willy is 82 jaar en zit al 60 jaar in de wildhandel. "Ik ben het nog lang niet beu. Natuurlijk heb ik het geluk dat ik gezond ben. Of ik nu 62 ben of 82, dat maakt niks uit voor mij." Het bedrijf wordt gerund door de zoon, dochter en schoonzoon, maar Willy draait nog volop mee in de zaak. "Omdat ik al 60 jaar bezig ben, heb ik toch wat ervaring opgedaan waar ik de klanten mee kan helpen." 

Wild uit het buitenland

80 procent van het wild dat verwerkt wordt komt uit het buitenland, vertelt Willy. "Het aantal jagers in België kan lang niet de hoeveelheid wild schieten dat verbruikt wordt. De vraag is te groot. En of het wild nu uit Polen komt of uit Hongarije, met de transportmogelijkheden van vandaag komt dat vers toe. Op een dag is dat hier. Wild uit het buitenland is ook niet goedkoper. Dat was 20 jaar geleden wel het geval maar die landen hebben hun prijzen aangepast. Dus het maakt geen verschil." 

Meest gelezen