Ann Christy krijgt een plein in Meise en wordt mogelijk ook ereburger

Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) van Meise heeft aangekondigd dat zangeres Ann Christy een plein naar zich genoemd krijgt en mogelijk ook postuum tot ereburger zal worden uitgeroepen. De burgemeester vertelde dat bij de voorstelling van de memoires van Mary Boduin, die heel wat teksten schreef voor Ann Christy.

"We hebben op de gemeenteraad beslist dat er een Ann Christy plein komt, Ze is na 36 jaar nog altijd een heel belangrijke figuur in onze gemeente. En dat plein zal aan de Muze komen, het cultureel centrum." zegt burgemeester Van den Brande.  De link met Meise is niet ver te zoeken, zangeres Ann Christy woonde in Meise, net zoals als haar tekstschrijfster Mary Boduin daar nog altijd woont.

Jammer genoeg kunnen we het door corona niet vieren, maar dat staat dan hopelijk volgend jaar op de kalender.

Gerda Van den Brande, burgemeester Meise

De vraag om een plein of een straat naar Ann Christy te noemen in Meise bestond al een tijdje zegt Van den Brande: “Bij een straatnaam moet je al in de buurt gewoond hebben, maar waarom eens geen plein naar haar noemen? Jammer genoeg kunnen we het door corona niet vieren, maar dat staat dan hopelijk volgend jaar op de kalender."

Een inwoner van Merksem heeft bovendien een verzoekschrift ingediend om Ann Christy ereburger te maken van Meise. Dat verzoekschrift werd ondertekend door alle ereburgers van Meise, en een bekende Meisenaar: “Ook dat gaan we zeker bestuderen”, besluit de burgemeester.

Meest gelezen