Katarzyna Korobczuk

Boerenbond tevreden over omzet afgelopen jaar: “Maar de sierteelt was niet goed”

De Vlaamse land- en tuinbouw heeft het goed gedaan dit jaar. Er was meer omzet dan vorig jaar, het was zelfs het hoogste sinds 2013. Maar er zijn wel grote verschillen, dat komt door de coronacrisis. De sierteelt deed het bijvoorbeeld niet goed.

“In de sierteelt verkoopt men traditioneel meer dan de helft in de lente”, zegt Vanessa Saenen van de Boerenbond. “Maar toen was er de lockdown. Een heel pak bloemen en planten konden niet worden verkocht. We hebben veel verlies geleden, waar we maar een deeltje van hersteld zijn. Dat komt dit jaar dus niet helemaal goed.”

De coronaperiode was wel goed voor de producten die we thuis eten zoals aardbeien, eieren, rundvlees en witloof. De prijzen lagen daar tot 40 procent hoger. 

Meest gelezen