Radio 2

Broek tiener vat vuur na incident met alcoholgel op school in Genk

Een leerling van het Atlascollege in Genk heeft ernstige brandwonden opgelopen toen alcoholgel op zijn broek terechtkwam en vuur vatte. De jongen van de afdeling Sanitair werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Wat er precies misliep is nog onduidelijk. “We kunnen alvast uitsluiten dat er zich brandbaar materiaal in de lesruimtes bevond, gezien het feit dat het incident zich afspeelde in de sanitaire lesruimtes”,  zegt Christel Schepers, directeur van het Atlascollege.

“Onder welke omstandigheden het ongeval plaatsvond moet nog onderzocht worden. Onze focus ging uit naar het welzijn van de jongen. Met dank aan de leraren en de directie op het domein heeft de jongen meteen de eerste zorg toegediend gekregen. Ook andere leerlingen zijn goed opgevangen. Het CLB heeft groepsgesprekken georganiseerd.”

Letsels

Hoe ernstig de letsels zijn, is nog niet duidelijk. “Er is een ambulance en een team van de MUG ter plaatse gekomen. De moeder van de jongen en de pedagogische directeur hebben hem opgewacht in het ziekenhuis. We hopen van harte dat hij spoedig herstelt", besluit Schepers. 

Meest gelezen