radio 2

Drugslab met crystal meth ontdekt in Maasmechelen: 4 personen aangehouden

De onderzoeksrechter van Tongeren heeft 4 van de 5 verdachten aangehouden die betrokken zijn bij een drugslab in Maasmechelen. De verdachten zijn gisteren opgepakt nadat de lokale politie was binnengevallen in een voormalige boerderij.

De lokale politie van Lanaken-Maasmechelen was gisteren binnengevallen in een voormalige boerderij in de Hemelrijkstraat. In de stallen werd crystal meth geproduceerd.  3 verdachten zijn daarbij opgepakt. Bij een huiszoeking later op de dag zijn nog eens 2 personen gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft uiteindelijk 1 persoon voorlopig vrijgelaten.

Ik denk dat jongeren soms niet beseffen hoe gevaarlijk die drugs zijn.

Burgemeester Raf Terwingen

Crystal meth is een zwaarverslavende harddrug die sommige mensen nog wel kennen van de Amerikaanse cultserie Breaking Bad. Het is al de derde keer dat in Limburg een lab wordt ontdekt waar dit soort harddrugs wordt gemaakt. Burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V): “Ik schrik daar niet van. Ik denk dat we de strijd moeten blijven voeren tegen dit soort drugs. Ik denk dat jongeren soms niet beseffen hoe gevaarlijk die drugs zijn, omdat ze echt wel uit rotzooi worden samengesteld en levensbedreigend zijn.”

Drugsmeldpunt

Dit jaar zijn er in Limburg al 13 labs voor synthetische drugs gevonden, vorig jaar waren er dat 14. Het Limburgs parket heeft een drugsmeldpunt waar je anoniem kunt melden als je denkt dat er in je buurt een drugslab is. Je kan daarvoor bellen naar 0800/20877. Je kan ook surfen naar www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be

Meest gelezen