Erasmusstudente in Italië: "Ik ben blij dat ik nu niet in België zit"

Sofie Camp uit Wellen vertrok twee weken geleden als Erasmusstudente naar Italië. Gisteravond was er de uitgaansavond in Padua, de stad waar ze een half jaar lang  pedagogische wetenschappen studeert. "Iedereen droeg zijn mondmasker en de politie controleerde voortdurend." Ze is blij dat ze "veiliger" zit dan in het rode België. 

Als je op stap gaat in Italië, dan is het normaal gezien zo dat je in het café je drankje gaat halen en dat dan buiten opdrinkt. Dat mag nu niet meer. Na 21 uur moet je daar binnen aan een tafeltje gaan zitten. "Er zijn altijd een aantal mensen die zich niet aan de regels houden", zegt Sofie . "De politie controleert hier heel hard. Ik heb ze gisterenavond verschillende keren voorbij zien komen. Iedereen is heel streng voor zichzelf en doet zijn best."

De politie controleert hier heel hard, ik heb ze verschillende keren voorbij zien komen

Sofie vertrok nog maar twee weken geleden op Erasmus naar Italië. Het zou de tijd van haar leven moeten worden. "Het is jammer dat de tijd van mijn leven op Erasmus nu een beetje verstoord wordt door corona. Maar het had erger gekund. Kijk maar naar de situatie in België. Ik ben blij dat ik daar nu niet zit." De studente zou alleen bij een volledige lockdown in Italië terug naar huis komen. 

Meest gelezen