Radio 2

Verpleegkundige Fatima El Boubsi volgt Sammy Mahdi (CD&V) op in gemeenteraad Vilvoorde: "Ik wil voor mensen zorgen"

Kersvers Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) staat zijn zitje in de gemeenteraad van Vilvoorde af. Hij wordt er vervangen door Fatima El Boubsi. In het dagelijks leven is Fatima verpleegkundige in het AZ Jan Portaels. Ze is een geboren en getogen Vilvoordenaar.

Om zich optimaal te kunnen engageren voor zijn bevoegdheden binnen de federale regering en omdat hij niet wil cumuleren, stelde Sammy Mahdi zijn zetel in de gemeenteraad ter beschikking. Eerste opvolger bij zijn partij CD&V is Fatima El Boubsi. Zij is in het dagelijkse leven verpleegkundige in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. In deze coronatijden krijgt daardoor ook de zorg een stem in het lokale politieke forum. 

Pjeirefretter

Fatima is een geboren en getogen Vilvoordenaar. “Een echte Pjeirrefretter met Marokkaanse roots”, zegt ze zelf. Ze werkt al 13 jaar in het AZ Jan Portaels. Door haar werk in het ziekenhuis kent ze veel mensen. Politiek hield haar aanvankelijk niet bezig. Maar ze is dan toch op de CD&V-lijst gaan staan, al was het maar om het ziekenhuis te promoten.  

Ik ben het gewoon om voor mensen te zorgen. Dat is wat ik nu als gemeenteraadslid voor mijn stad wil doen

Fatima El Boubsi, gemeenteraadslid CD&V

Overtuigingskracht

"Hoewel ik eerste opvolger ben, heeft Sammy toch heel wat overtuigingskracht moeten gebruiken om me de stap te doen zetten", getuigt Fatima. "Ik ben tijdens de eerste coronagolf namelijk zwaar ziek geweest en daardoor kijk ik nu op een andere manier naar het leven. Ambitie staat niet meer op nummer één. Maar door het aandringen van Sammy en de andere partijleden heb ik dan toch ja gezegd", zegt Fatima. Ze wil nu vooral ijveren voor kwaliteit in de zorg. "Alleen op die manier kunnen we de Vilvoordenaars overtuigen om naar ons eigen ziekenhuis te komen, en niet uit te wijken naar Brussel of Leuven bijvoorbeeld", besluit ze. 

Meest gelezen