Geen Zesdaagse van Gent dit jaar

Dit jaar geen duizenden enthousiastelingen in het Kuipke die de renners zullen toeschreeuwen. De Zesdaagse van Gent wordt met een jaartje uitgesteld omdat de risico's te groot zijn met de stijgende coronabesmettingen. Dat hebben de stad Gent en de organisatoren Christoph Sercu en Golazo samen beslist

Corona speelt de organisatie van de Zesdaagse op verschillende vlakken parten. De grote namen laten verstek gaan waardoor er geen sterk deelnemersveld bij elkaar gezocht kon worden. Sportief zou het dus een mager beestje zijn geweest. Maar de voornaamste reden vor de afgelasting is het Kuipke zelf. Dat bleek onmogelijk coronaveilig te maken.

Wat de Zesdaagse van Gent zo'n unieke belevenis maakt, blijkt nu een vloek te zijn: De band tussen de toeschouwers en de renners. In het Kuipke van Gent zit het publiek letterlijk bovenop de renners en het middenplein is vaak één kolkende massa supporters. Fijn in normale jaren maar een nachtmerrie in coronatijden. Het publiek drastisch inperken zou de ziel van de Gentse Zesdaagse geweld aandoen. Om in de tribunes te geraken moet het publiek ook nog eens door de catacomben van het Kuipke, een afgesloten ruimte die moeilijk te verluchten is, dus ook dat is niet ideaal. Resultaat: geen Zesdaagse dit jaar.

Vrijwel alle tickets voor dit jaar waren al verkocht net na de vorige editie. De supporters zullen die nu kunnen gebruiken voor de editie van volgend jaar. En voor de dagen tussen 17 en 22 november 2020 zullen ze een ander tijdverdrijf moeten zoeken...

Meest gelezen